Kolombekisting

Kolombekisting

Het gebruik van éénmalig bruikbare kartonnen kolombekistingen, in zowel de utiliteits- als de woningbouw, is inmiddels een normale zaak voor de Nederlandse bouwondernemingen. 

Kolommen, dragend of decoratief, geven nl. een extra ruimtedimensie aan de binnen- of buitenzijde van een project. Maar voornamelijk kostenfactoren liggen ten grondslag aan de beslissing om MONOTUB DD® te gebruiken bij de uitvoering van kolommen in het werk. 

kolom3

Voordelen van de MONOTUB DD®

  • MONOTUB DD® bevordert een snelle voortgang van het project omdat stellen, storten en ontkisten in een handomdraai is gebeurd.
  • kosten voor betonaanvoer worden gereduceerd, doordat vele kolommen tegelijk gestort kunnen worden.
  • MONOTUB DD® is uiterst licht en kan simpel, zonder gebruik van kraanmaterieel, door één persoon gesteld worden.
  • MONOTUB DD® wordt op lengte aangeleverd op de bouw.
  • Indien de lengte van de MONOTUB DD® aangepast moet worden, is dit eenvoudig door u zelf op de bouw uit te voeren.
  • Indien een reeds voorhanden zijnde traditionele bekisting moet worden aangepast, brengt dit veel tijd en kosten met zich mee.
  • Een ander praktisch voordeel van MONOTUB DD® is het feit, dat ontkisten op een door ù te bepalen moment kan geschieden, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van de begrote arbeidsuren. De bekisting kan na het uitharden van de kolom uitstekend benut worden als bescherming van het beton.

Samenstelling
MONOTUB DD® is gemaakt uit gerecycleerd watervast karton, waardoor het product absoluut watervast is en dus onafhankelijk van weersomstandigheden kan worden gebruikt. De Carré- en Rechthoekuitvoering dienen echter droog opgeslagen te worden.

kolom4    kolom5

Voorraad/Levertijd
Van Antwerpen Cartonnage bv en haar distributeurs hebben de beschikking over een aanzienlijke voorraad MONOTUB DD® kolombekistingen. Hierdoor zijn wij in staat u snel en efficiënt van kolommen te voorzien.

De diameters ø 150mm t/m ø 600mm worden wekelijks geproduceerd. Hierdoor kan Van Antwerpen Cartonnage bv haar klanten snel beleveren. De diameters ø 650mm t/m ø 1200mm worden niet wekelijks geproduceerd. Levertijd van deze diameters is altijd in overleg.

Voor de MONOTUB DD® Carré en Rechthoek wordt een levertijd van ca. 3 weken aangehouden.

voorraad